Att använda Accessy

Att använda Accessy

Att använda Accessy


Att använda Accessy i vardagen för att låsa upp dörrar och rum är väldigt enkelt. Under "Accesser" (d.v.s. första sidan i appen), hittar du alla de godkända accesser du har. Det är också härifrån du sedan väl på plats kan låsa upp dörrar.

Det finns två sätt att öppna en dörr på med Accessy:
 1. via knapp i appen
 2. genom att scanna en Accessy-tagg vid dörren

Öppna dörr via knapp i appen - Android


När du öppnar appen hamnar du automatiskt på start-sidan med dina favoriter. Klicka på en favorit för att komma åt de manuella knapparna. Har du inga favoriter än, klicka på "Öppna appen" och klicka sedan på en av dina accesser.

Och här ser man alltså knappen för att låsa upp. Ibland kan det förekomma flera olika rum eller dörrar i listan.

Svajpa en av dörrarna från vänster till höger för att låsa upp.

Tips: du kan göra accessen till en favorit så att den hamnar direkt på första start-skärmen i Accessy. Klicka helt enkelt på hjärtat uppe i höger hörn.

Tänk på att du är ansvarig för de upplåsningar du gör och vilka personer du släpper in när du utnyttjar din access. Du har fått ett förtroende att hedra.Öppna dörr genom att scanna en Accessy-tagg (Android)


Om du ser en Accessy-tagg bredvid en dörr som du har access till, kan du enkelt scanna tagg:en med din telefon och på så sätt låsa upp dörren.

Telefonen behöver vara upplåst för att kunna scanna tagg:en. När du scannar tag:en utförs sedan operationen automatiskt.

Tänk på att du är ansvarig för de upplåsningar du gör och vilka personer du släpper in när du utnyttjar din access. Du har fått ett förtroende att hedra.

Om du upplever problem med att använda scannings-funktionen, kan du läsa vår guide här: Hur läser jag av Accessy-taggen med min mobil?Öppna dörr via knapp i appen (iPhone)


Som standard öppnas appen i scannings-läge direkt. Klicka på "Avbryt" och sedan på en av dina favoriter för att komma åt de manuella knapparna.

Om du inte har några favoriter än, klicka på "Öppna appen" för att komma åt din lista över accesser och klicka på en access där istället.

Klickar du därefter på den access du är ute efter att öppna, ser man knapparna för att kunna låsa upp dörren. Svajpa från vänster till höger för att låsa upp.Öppna dörr genom att scanna en Accessy-tagg (iPhone)


Öppna appen och appen startar direkt i aktivt scannings-läge.

Vill du scanna igen, tryck helt enkelt på "Skanna"-knappen för att aktivera scanningen igen.

Tänk på att du är ansvarig för de upplåsningar du gör och vilka personer du släpper in när du utnyttjar din access. Du har fått ett förtroende att hedra.

Om du upplever problem med att använda scannings-funktionen, kan du läsa vår guide här: Hur läser jag av Accessy-taggen med min mobil?

Om man inte vill att appen startar i scannings-läge utan hellre föredrar att appen öppnar upp direkt till gränssnittet, kan man klicka ur knappen för detta.

Appen behöver nödvändigtvis inte vara öppen för att scanna en tagg. För iPhone behöver faktiskt mobilen inte ens vara upplåst! Scanna bara av taggen och klicka på notisen du får upp för att öppna.

Om man har appen öppen kan man även härifrån manuellt aktivera scan-läge genom att klicka på Accessy-loggan.

  • Related Articles

  • Kom igång med Accessy!

   Ladda ner Accessy-appen Börja med att ladda ner appen. Du hittar den i App Store (iPhone) och i Google Play (Android). Sök helt enkelt på "Accessy". Direktlänk till App Store: https://apps.apple.com/se/app/ accessy/id1478132190 Direktlänk till Google ...
  • Appen säger att kontot redan existerar, men jag har aldrig haft något Accessy-konto?

   Någon har tidigare använt det telefonnummer du angivit för att skapa ett Accessy-konto tidigare. Troligen beror detta på att: Denna någon har sagt upp sitt telefonabonnemang, efter ett tag har det blivit tillgängligt igen och som du nu har fått. ...
  • Måste jag verkligen använda skanning, t.ex. vid garage och liknande..?

   Man måste inte använda skanning. Tycker man det är enklare kan man istället öppna appen för att komma åt knappar att öppna dörrar och portar med istället för att skanna. Vill du, kan du även lägga till en dörr eller port som favorit så att den alltid ...
  • Hur läser jag av Accessy-taggen med min mobil?

   Har du problem att läsa av Accessy-taggar? Om du har en Android Dubbelkolla först och främst att “NFC"-funktionen är påslagen i din mobil. Alternativet för att slå av och på NFC brukar finnas i “huvudmenyn” som hittas när man gör en swipe uppifrån ...
  • Accessy på två mobiler

   Om du har två olika mobiler (t.ex. en jobbmobil och en privat) kan du installera Accessy på bägge mobiler utan att nödvändigtvis ha två olika konto. Säg att du har Accessy installerat på din jobbmobil men vill även ha det installerat på din privata ...