Kom igång med Accessy!

Kom igång med Accessy!

Ladda ner Accessy-appen

Börja med att ladda ner appen. Du hittar den i App Store (iPhone) och i Google Play (Android). Sök helt enkelt på "Accessy".

Direktlänk till App Store: https://apps.apple.com/se/app/ accessy/id1478132190

Direktlänk till Google Play:


Skapa konto

Det första du behöver göra är att skapa ett Accessy-konto. Detta görs direkt i appen. Börja helt enkelt med att fylla in ditt namn och telefonnummer. I Accessy räknas ditt telefonnummer som din identitet. Numret bör alltså vara det som används av din telefon där appen är installerad.

Tänk på att telefonnumret måste anges i internationellt format (t.ex. +4670255 36 69 - glöm inte att läsa och acceptera våra Användarvillkor också
När du har gått vidare till nästa sida kommer du att få ett SMS med en aktiveringskod. Detta är en engångskod för att verifiera att du äger telefonnumret. Skriv helt enkelt in koden i fältet och tryck på "Nästa".

På vissa mobiltelefoner kan du få upp en notis där du kan tillåta att aktiveringskoden automatiskt klistras in direkt från SMS:et. I så fall kommer du direkt vidare till nästa bild.


Nu behöver du ange en PIN-kod på minst 6 siffor. Denna PIN-kod används för att logga in i appen vilket du som en säkerhetsåtgärd kommer att behöva göra med lite jämna mellanrum.

PIN-koden är alltså viktig och bör kommas ihåg eller skrivas ner på ett säkert ställe.

Skriv in din valda PIN-kod i bägge fälten för att bekräfta koden och tryck sedan på "Nästa".


När detta är klart kommer du att få en fråga om du godkänner att Accessy får skicka notiser till dig. Gör ditt val enligt eget önskemål.

Som användare av Accessy, skickar vi följande notiser:
 1. När du blir injuden till organisationer
 2. När du blir tilldelad en access
 3. När du blir nekad en access
 4. När din medlemsansökan blir godkänd
 5. När din medlemsansökan blir nekad
På nästa sida blir du presenterad en återställningskod.

Återställningskoden låter dig återställa ditt Accessy-konto igen om du skulle råka glömma din PIN-kod eller rent av bli av med din telefon.

För att spara återställningskoden, klick på knappen ”Kopiera”. Klistra sedan in det någonstans där du känner att den är i tryggt förvar (”långtryck” ger dig möjligheten att klistra in koden i t.ex. dokument eller appar).


Hantera din återställningskod som en värdehandling då den ger full kontroll över ditt Accessy-konto och de accesser samt medlemskap dom du har blivit tilldelad.

Och återigen: skulle du någon gång behöva återkräva ditt konto, t.ex. om du har glömt PIN-koden eller byter mobiltelefon, så behöver du din återställningskod.


Efter att du har tryckt "Nästa" är du nu igång och kan börja använda Accessy! Nästa steg blir att införskaffa de accesser du behöver. För detta krävs att du:
 1. är medlem i en organisation
 2. ansöker om en access, eller ännu enklare: blir tilldelad en access

Läs mer om detta i avsnittet "Hur får jag access?".


  • Related Articles

  • Accessy frågar efter PIN-kod med jämna mellanrum. Varför?

   Av säkerhetsskäl måste man med jämna mellanrum ange PIN-kod för att bekräfta att ”du är du”. Det är även en säkerhetsåtgärd i de fall man t.ex. råkar tappa bort mobilen. Tänk på! Man har max 3 gånger på sig att ange rätt PIN-kod. Anger man fel ...
  • Hur läser jag av Accessy-taggen med min mobil?

   Har du problem att läsa av Accessy-taggar? Om du har en Android Dubbelkolla först och främst att “NFC"-funktionen är påslagen i din mobil. Alternativet för att slå av och på NFC brukar finnas i “huvudmenyn” som hittas när man gör en swipe uppifrån ...
  • Att använda Accessy

   Att använda Accessy Att använda Accessy i vardagen för att låsa upp dörrar och rum är väldigt enkelt. Under "Accesser" (d.v.s. första sidan i appen), hittar du alla de godkända accesser du har. Det är också härifrån du sedan väl på plats kan låsa upp ...
  • Ominstallation eller ny mobiltelefon

   Om du har ominstallerat appen eller bytt din mobiltelefon kan du enkelt komma igång med Accessy igen genom att logga in med ditt befintliga Accessy-konto. Du behöver dock ha din återställningskod! Om du inte redan har ominstallerat, hittar du den ...
  • Kan jag logga ut från Accessy-appen på något sätt?

   Ja, även om det inte är i traditionell bemärkelse, så kan du kan logga ut från Accessy-appen under: För iPhone, gå till "Mer" och sedan "Inställningar" och därefter "Avregistrera" För Android, gå till "Mer" och sedan "Avregistrera" Ditt konto, ...