Hur får jag access?

Det finns två sätt att få access i Accessy:

1. bli tilldelad access av en administratör för en organisation
  2. själv aktivt ansöka om access

Bli tilldelad access

Det absolut enklaste och även vanligaste tillvägagångssättet är att helt enkelt direkt kontakta administratören för organisationen i fråga. Denne kommer då att ge dig medlemskap i organisationen samt de accesser du behöver.

Vill du däremot själv ansöka om access till en organisation kan du göra det så här:

Ansöka själv

Du behöver först och främst vara medlem i organisationen som äger accessen. Börja med att gå till ”Utforska” i appen – om du inte ser de accesser du vill ansöka om är du troligen inte medlem i organisationen eller så har organisationen valt att inte lägga ut sina accesser publikt. Kontakta antingen organisationen direkt eller ansök själv om medlemskap via Accessy:

Klicka då på fliken ”Organisation” istället för att se om organisationen i fråga har valt att vara öppen för ansökan. Hittar du din organisation, klicka helt enkelt på organisation och sedan på "Ansök om medlemskap". Först efter att organisationsadministratören väl har godkänt ditt medlemskap kan du hitta och söka organisationens accesser.

När du sedan ansöker om access, får du först lite allmän information om accessen. Om allt stämmer, klicka på "Ansök om access".

Nu kan du ange start- och sluttid för den period du vill ha access. Lämnar du dessa tomma, kommer ansökan gälla för permanent access. Den administratör som kommer att godkänna din access kan komma att ändra start- och sluttid till vad denna anser vara korrekt.

Du kan även skriva ett meddelande för att förtydliga varför du söker denna access.

Ibland kan det hända att en access administreras av flera olika organisationer. Då behöver du i så fall ange vilken organisation som din ansökan ska skickas till.

Om organisationen står som ”Publik", innebär detta att accessen är tillgänglig för alla användare av Accessy.

Klicka på ”Ansök om access” för att skicka din ansökan. Organisationsadministratören kommer att få ett meddelande om att du har ansökt om access. När ansökan är beviljad kommer accessen att synas i din lista över accesser.