Hur läser jag av Accessy-taggen med min mobil?

Har du problem att läsa av Accessy-taggar?

Om du har en Android

Dubbelkolla först och främst att “NFC"-funktionen är påslagen i din mobil. Alternativet för att slå av och på NFC brukar finnas i “huvudmenyn” som hittas när man gör en swipe uppifrån och ned.

Exempel på påslagen NFC-funktion i en Android-meny

Tänk på: det är inte säkert att äldre mobiler har NFC alls

Själva NFC-sensorn i din mobil kan sitta på lite olika ställen och ibland kan det vara lite svårt att veta hur man ska placera mobilen mot taggen.

På många Samsung Galaxy-telefoner sitter den precis till höger om kameran medans den på andra sitter mer mot mitten. Ibland krävs det helt enkelt att man försöker sig fram.

Om du ändå inte får det till att fungera, kan det vara värt ett försök att starta om telefonen - OBS: stäng av telefonen helt och sätt därefter på den igen, snarare än att "bara" göra en omstart,

Om du har iPhone

Appen måste först och främst vara öppen. Som standard öppnar appen direkt i skan-läge.

Skulle den inte göra det, klicka "Skanna" för aktivera skan-läget. Du kan välja att starta skan-läget automatiskt genom knappen längst upp till höger:

Tänk på: det är inte säkert att äldre modeller har NFC alls

När det gäller iPhone sitter NFC-läsaren, som alltid är aktiv, oftast mot toppen av telefonen. Prova att hålla själva övre kanten av mobilen mot Accessy-taggen. Ibland kan det krävas att man provar sig fram lite först.

Om du ändå inte får det till att fungera, kan det vara värt ett försök att starta om telefonen - OBS: stäng av telefonen helt och sätt därefter på den igen, snarare än att "bara" göra en omstart,