För att radera en Delningsgrupp, klicka ”cirkeln med tre prickar” till vänster. Observera att accesser för samtliga användare hos mottagna abonnemang då kommer att sluta fungera. Om samma tillgångar är delade enskilt eller via annan Delningsgrupp kommer dessa inte påverkas.
Best Practise vid delning
Delningsgrupper ger en bättre överblick över vilka tillgångar som är delade till vilka abonnemang. Att dela ut tillgångar via en delningsgrupp påverkar inte redan befintliga delningar som har gjorts direkt från tillgången.
Dock ska man vara medveten om att varje respektive delning räknas som en unik tillgång. D.v.s. om ”Huvudentré” redan har delats enskilt och sedan även delas ut via en delningsgrupp, kommer administratören att se två stycken ”Huvudentré” i sitt abonnemang. De har mest troligen redan gett sina användare access via den ursprungliga, enskilda delningen.
Som best practise föreslår vi därför att man inte tar bort den enskilda delningen. Skulle kunden höra av sig och vill ”städa upp” i sitt abonnemang, är det viktigt att man ber deras administratör att ge sina användare access till den ”Huvudentré” som är utdelad via delningsgruppen innan ni ta bort den enskilda delningen. Det framgår tydligt i deras webbportal vilken som är vilken.